ABOUT KüLTüR MANTARı TOHUMU

About kültür mantarı tohumu

About kültür mantarı tohumu

Blog Article

Kompost haline getirilecek katı hammaddeler previousörize edilip soğutulduktan sonra kompost içine istiridye mantarı miseli yani istiridye mantarı tohumu eklenmelidir. Kompost içine eklemeniz gereken misel miktarı, kompost içindeki katı madde miktarının % five’i kadar olmalıdır.

It is possible to e mail the positioning owner to let them know you were blocked. Be sure to involve Anything you ended up undertaking when this website page came up and also the Cloudflare Ray ID found at The underside of this page.

Ya da measurement uygun hibe programlarından yararlanabilirsiniz. Ayrıca tarım orman bakanlığının hazırlamış olduğu yazıyı da okuyabilirsiniz.

Yalnızca pazarlarda değil manavlarda da rastlanınca şaşırılmaması gereken mantar, özel olarak yetiştirildiğinde her daim bulunabilmektedir.

Şeklinin deniz mahsulü olan istiridyeye benzemesi ile istiridye mantarı advertisementını almıştır. Dünyada istiridye mantarı yetiştiriciliği 1940’tan sonra popüler olmaya başladı. İlk olarak Hollandalı bilim adamı Nikolous Joseph tarafından 1775 yılında keşfedilmiştir.

Bir işletmenin ETBİS’e kayıtlı olması ve Online sitesinde ETBİS karekodun bulunması, bu işletmenin ve alışveriş Website sitesinin güvenli olduğunu ve hukuka aykırı faaliyetlerde bulunmadığını/bulunmayacağını GARANTİ ETMEZ.

Sıcaklık ve nem kontrolü: Mantarların her aşamada farklı sıcaklık ve nem ihtiyacı vardır.

En son tereyağını tavaya koyun ve eriyene kadar karıştırın. Eridikten sonra artık tavayı ocaktan alabilirsiniz. Detaylı tarifi için buraya: İstiridye mantar sote tarifi

Saman ile kompost yapmadan önce kullanacağınız materyalleri kireç ile yıkayıp PH seviyesini arttırmanız gerekiyor. Saman ile yapılan kompost karışımından saman oranını %70 olarak ayarlayın.

Talaş ve kahve gibi kompost malzemelerini ise bu karışımı yaparken ilave olarak kullanabilirsiniz. Talaş ve kahvede oran ise %50 talaş veya kahve, %50 ise ağırlıkları here kadar su ile karıştırılmasıdır. Şimdi istiridye mantarı kompostu hazırlama aşamasına geçelim.

Kayın mantarı selvi mantarı, kavak mantarı gibi farklı isimleri bulunan istiridye mantarının yetiştiriciliği evden iş yapmak ve kazanç sağlamak isteyenler arasında oldukça popülerdir.

Çeşitli iklim koşullarına göre yetişen mavi, altın rengi ve pembe istiridye mantarları da vardır. İstenilen koşulları sağladığınızda kolaylıkla her yerde yetiştirebilirsiniz. Ülkemizde son zamanlarda hakkında yapılan haberler ile popüler olmaya başlamıştır.

İstiridye mantarı yetiştiriciliği konusunda devlet teşvik vermekte ve eğitimler yapmaktadır. Devlet tarafından açılan kurslara gidip girişimcilik dersleri alarak siz de uygun ortamda kayın mantarı yetiştiriciliği yapabilirsiniz. Her mevsimde üretimi yapılabilen istiridye mantarı, doğada yalnızca sonbaharda yetişir.

Daha sonra alt kat aşılanır. Aşılama, Pleurotus mantarının alt katta yığılmasını ve daha sonra eşit olarak karıştırılmasını içerir.

Report this page